Vistas zupa ar frikadelēm 6 personām

Nepieciešams:

  • 1 vista,
  • 2 selerijas,
  • 2 burkāni,
  • 1 sauja pētersīļu lapu,
  • 60-80g sviesta,
  • 1-2 olu dzeltenumi,
  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma,
  • sāls.

Pagatavošana:

Vistas zupai ņem 1 lielu vistu, sagriež viņu gabalos. Filejas gaļu izmanto frikadeļu pagatavošanai, parejos gabalus uzliek ar  3.5l auksta ūdens un 1 ēdamkaroti sāls, uzvāra, nosmalsta putas, pieliek klāt zupas saknes un 1/4 stundas vēlāk 60-80g sviesta. Zupai jāvārās uz mazas uguns 30-50 min, tad to laiž caur sietiņu, gaļu un saknes ieliek zupas bļodā, olu dzeltenumus sakuļ ar 2 ēdamkarotēm saldā krējuma un pielej klāt zupai, kurā iepriekš frikadeles izvārītas.

Frikadeļu pagatavošana. Fileju izlaiž caur gaļas mašīnu, sajauc ar olu, sāli, uztaisa bumbiņas. Frikadeles vāra zupā 5 min.

TAGS: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment