Tomātu mērce (500 – 600 ml)

Nepieciešams:

  • Tomāti – 1 kg,
  • Tomātu biezenis – 2 ēdamk.,
  • Ūdens – 250 ml,
  • Sviests – 20 g,
  • Sīpols – 1 gab.,
  • Timiāns – 1 zariņš,
  • Piparmētra – 2 zariņi,
  • Ķiploks – 3 daivas,
  • Lauru lapa – 1 gab.,
  • Cukurs – 1 ēdamk.,
  • Olīveļļa – 1 ēdamk.

Pagatavošanas laiks: 45 min.

Pagatavošana:
1. Katlā liec sviestu un olīveļļu, pievieno timiānu, lauru lapu, smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un piparmētru – uzliec vāku un apmaisot karsē uz lēnas uguns 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini.
2. Sagriez tomātus un liec katlā, pievieno arī tomātu biezeni un cukuru – vāri 5 minūtes un pielej ūdeni.
3. Palielini temperatūru un uzvāri, līdz sāk burbuļot, tad atkal samazini liesmu un uz lēnas uguns ļauj mērcei tvaikot 30 minūtes.
4. Izberz mērci caur sietu un pildi sterilās burkās.
5. Tomātu mērces burkas glabā vēsā vietā.

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment