Salātu žuljēns 4 personām

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska recepte.

Nepieciešams:

  • Burkāns – 1 gab.
  • Baltais redīss – 1gab.
  • Gurķis – 1gab.
  • Puravs – 1gab.
  • Dilles – 1 saišķis

Mērcei:

  • Medus – 2 ēdamk.
  • Melnais rutks – 1 ēdamk. (smalki sarīvēts)
  • Lineļļa – 1 ½ ēdamk.
  • Olīveļļa – 2 ēdamk.
  • Citrons – 1 ½ gab.

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Pagatavošana:
1.Noskalo burkānu, balto redīsu un gurķi – sagriez to vienādās strēmelītēs.
2.Pievieno sagrieztu puravu un smalki sagrieztas dilles.
3.Mērcei smalki sarīvē rutku, vai arī izspied no tā sulu.
4.Rutku sajauc ar lineļļu, olīveļļu, citrona sulu un rīvētu miziņu, pievieno medu.
5.Mērci salātiem pievieno īsi pirms pasniegšanas.

Šie salāti būs gan lieliska uzkoda, gan kā veselīga piedeva zivs, vai gaļas ēdieniem.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment