Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska Mārtiņdienas receptes
Tweet |
|
„Man Mārtiņdiena, līdzīgi kā citiem, asociējas ar gardu mielastu draugu vai ģimenes pulkā, kad galdā tiek celts zoss, gaiļa vai vistas cepetis. Tā kā šogad Mārtiņdiena “iekrīt” brīvdienās, būs gana daudz laika ne tikai garšīgu un veselīgu pusdienu pagatavošanai, bet arī aktīvai atpūtai kopā ar draugiem un ģimeni. Šogad svētku galdam iesaku sarūpēt vistas cepeti, kas papildināts ar krāsainiem dārzeņu biezeņiem – to košā krāsu buķete Mārtiņdienu padarīs jo īpaši raibu!” stāsta Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
Burkānu un ingvera biezenis
Sastāvdaļas:
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Pagatavošana:
Sakarsētā katlā liec notīrītus un gabaliņos sagrieztus burkānus, pievieno sviestu.
Uz lēnas uguns viegli apcep burkānus, pievieno ķiploku.
Pielej nedaudz ūdeni un pieliec ingveru.
Vāri līdz ūdens iztvaikojis un burkāni kļuvuši mīksti.
Masu samal biezenī, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Biešu un rozmarīna biezenis
Sastāvdaļas:
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Pagatavošana:
Sagriez bietes, sīpolus un ķiploku.
Apcep olīveļļā, pievieno kuminu un rozmarīnu.
Pievieno 1 glāzi ūdens, sautē, līdz bietes mīkstas.
Pievieno ābolu etiķi un samal biezenī.
Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Kartupeļu un pastinaka biezenis
Sastāvdaļas:
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Pagatavošana:
Notīri dārzeņus un liec vārīties.
Kad kartupeļi un pastinaks izvārījušies mīksti, nokās ūdeni.
Sakarsē katliņu, liec sviestu un saldo krējumu.
Pievieno kartupeļus un pastinaku, saspied biezenī.
Ja nepieciešams pievieno sāli, piparus pēc garšas.
Ja vēlies garšu padarīt interesantāku, piespied sulu no ½ citrona.
Zaļo zirnīšu un piparmētru biezenis
Sastāvdaļas:
Pagatavošanas laiks: 10 min
Pagatavošana:
Atsaldē zaļos zirnīšus, sakapā piparmētru un ķiploku.
Sakarsē pannu, pievieno sviestu.
Nedaudz apcep ķiploku, piparmētru un zaļos zirnīšus.
Pievieno laima sulu, sāli un piparus pēc garšas.
Saspied biezenī.
Tweet |
|
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.