Plovs ar kariju un vistas fileju (4-6 porcijas)

Nepieciešams:

  • Vistas fileja – 500 g, (2.44 eiro),
  • Karijs – 15 g, (0.23 eiro),
  • Sīpols – 2 gab. (0.08 eiro),
  • Burkāns – 2 gab. (0.20 eiro),
  • Ķiploks – 1 gab. (0.23 eiro),
  • Rimi gargraudu rīsi – 400 g, (0.51 eiro),
  • Rimi zaļie zirnīši (saldēti) – 200 g, (0.94 eiro),
  • Eļļa cepšanai,
  • Sāls – šķipsniņa.

Nepieciešami tikai pieci eiro. Minētās cenas ir aptuvenas, un tās var atšķirties no aktuālajām produktu cenām Rimi veikalos atkarībā no iespējamās akcijas.

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Pagatavošana:

1. Notīri burkānus un sīpolus;
2. Burkānus sarīvē, smalki sagriez sīpolus;
3. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus un sautē 5 minūtes;
4. Klāt pievieno gabalos sagrieztu vistas fileju un sautē kopā ar dārzeņiem;
5. Pannas saturu pārliec katliņā, pievieno kariju, gargraudu rīsus un šķipsniņu sāls;
6. Pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu rīsus apmēram 1 cm biezā kārtā;
7. Kad ūdens sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru līdz minimumam, ļauj sautēties, nemaisi;
8. Vāri plovu apmēram 25 minūtes;
9. Kad rīsi mīksti, pievieno zirnīšus, atstāj uzbriest uz 5 minūtēm un kārtīgi samaisi.

Ideja!
Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu. Savukārt krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas bagātināts ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment