Pītera Gilmora klasiskais šokolādes uzpūtenis

Astoņām personām

Sastāvdaļas:

  • 325g tumšā šokolāde,
  • 500ml saldā krējuma,
  • 4 olu dzeltenumi,
  • 50g cukura,
  • 3 olu baltumi.

Pagatavošana:
No sākuma nepieciešams sasmalcināt šokolādi un izkausēt to katliņā uz lēnas liesmas. Šokolādei nedrīkst ļaut atdzist. Pēc tam atsevišķi tiek sajaukti olu dzeltenumi un vaniļas cukurs. Nemitīgi maisot, masa tiek vārīta katliņā ar dubultu dibenu līdz tā kļūst bieza un spīdīga.

Izkausēto šokolādi nepieciešams pievienot kopējai masai, tādēļ ar lielu karoti to rūpīgi iemaisa uzpūteņa masā. Kad šokolāde sāks sacietēt, nepieciešams pievienot vienu lielu ēdamkaroti ar krējumu un trupināt enerģiski maisīt 1 minūti.

Pēc uzpūteņa masas sagatavošanas nepieciešams sakult olu baltumus līdz tie iegūst stingru putu konsistenci. Sakultos olbaltumus kopā ar atlikušo pusi krējuma uzmanīgi iecilā šokolādes masā. Šis process jāveic lēnām uz maigi, lai uzpūtenis nesakristos. Sagatavoto masu nepieciešams ievietot deserta trauciņos un pirms pasniegšanas ievietot uz 2 stundām ledusskapī. Desertu pasniedz ar iecienītākajiem augļiem – avenēm, mellenēm, kivi, mango vai jebkuriem citiem augļiem pēc izvēles.

TAGS: , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment