Pākšaugu salāti ar olu (2 porcijas)
Tweet |
|
Nepieciešams:
Salāti
Mērce
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Pagatavošana:
1. Noskalo papriku, sagriez kubiņos, pievieno vārītas pupiņas, saldo kukurūzu, zaļos zirnīšus, sēklu maisījumu;
2. Smalki sakapā zaļumus, sīpolu un pievieno salātiem;
3. Gatavo mērci – ņem atsevišķu trauku, izspied citrona sulu, pievieno olīveļļu, sāli, piparus, vienmērīgi samaisi, lai rastos mērces konsistence, mērci iemaisi salātos;
4. Vārošam ūdenim pievieno vienu ēdamkaroti etiķi un ar karoti iegriez ūdeni virpulī. Iesit tajā divas olas un vāri 1,5 minūti. Etiķis ūdenim jāpievieno, lai olas baltums savilktos ap dzeltenumu, citādi tas izplūdīs pa visu katlu;
5. Vārītās olas izņem no katliņa un pievieno salātiem.
Aikāgaršo padoms!
Olu vietā vari salātiem pievienot vistas fileju, jūras veltes vai svaigu mīksto sieru.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Tweet |
|
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.