Paella valenciana (2 personām)

Nepieciešams:

  • Vistas fileja 1 gab.,
  • Olīveļļa 3 ēdamkarotes,
  • Sarkanie sīpoli 1 gab.,
  • Ķiploki 1 galviņa,
  • Pākšu pupiņas 50 grami,
  • Paprika 1 gab.,
  • Garneles ar galvu 6 gab.,
  • Mīdijas 8 gab.,
  • Rīsi 200 grami,
  • Paellas garšviela 30 grami,
  • Timiāns 2 zariņi,
  • Rozmarīns 2 zariņi,
  • Desa Chorizo 80g,
  • Citrons 1 gab.,
  • Vistas buljons 0.800 l.

Pagatavošana:

- Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, pievieno ķiploku (kuram nogriež cepurīti) pievieno timiāna un rozmarīna zariņus, un uz lēnas uguns atļauj pakarsēties.
- Vistas fileju un dārzeņus sagriež stienīšos.
- No eļļas izņem garšaugus un ķiploku, apcep vistas, garneles, mīdijas un pārējos dārzeņus.
- Kad dārzeņi apcepti pievieno rīsus un paellas garšvielu, viegli apcep un pārlej ar buljonu.
- Samazina cepšanas temperatūru un ļauj sautēties, kamēr buljons izgaro.
- Dekorē ar apcepto ķiploku, apceptajiem garšaugiem un citrona daiviņu.

 

 

Autors “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment