Padomi, kā tikt vaļā no svētku traipiem
Tweet |
|
Ir klāt svētku laiks, kad tradicionāli sanākam kopā radu un draugu lokā, lai dalītos šī gada priekos un iecerēs nākamajam gadam. Pirms doties uz svinībām, Electrolux eksperti aicina atcerēties noderīgus padomus, kas neļaus nejaušam sveces vaska vai karstvīna traipamsabojāt svētku noskaņu un iemīļoto apģērbu.
Lai notīrītu sarkanvīna traipu, tam nekavējoties ir jāuzkaisa sāls, kas absorbēs vīnu. Var arī mēģināt iztīrīt sarkanvīna traipu ar nelielu daudzumu baltvīna. Pēc tam apģērbs ir jāizmazgā ar rokām, izmantojot trauku mazgāšanas līdzekli, un turpināt mazgāt veļas mašīnā atbilstoši norādēm uz apģērba kopšanas etiķetes. Sāls arī noderēs, lai tiktu vaļā no augļu, ogu vai sulu traipiem.
Savukārt, lai tiktu vaļā no baltvīna traipiem, nosmērētā vieta ir jāberzē ar ledus gabaliņu līdz traips pazūd. Ja nav pieejams ledus, noderēs arī ļoti auksts ūdens. Pēc tam traipa vieta ir jānosusina ar salveti vai sausu drānu.
Sasmērējot apģērbu vai citu auduma izstrādājumu ar sveču vasku, vasks ir jānotīra no virsmas, cik vien tas ir iespējams. Pēc tam jānovieto divas kārtas papīra dvieļa zem auduma un virs traipa un jāgludina ar siltu un sausu gludekli. Noslēgumā traips ir jāiztīra ar tauku šķīdinātāju, piemēram, trauku mazgāšanas līdzekli.
Trauku tīrīšanas līdzeklis palīdzēs arī eļļas traipa notīrīšanai. Pēc tam traips ir jāieziepē un jāmazgā atbilstoši norādēm un etiķetes.
Lai tiktu vaļā no šokolādes traipa, apģērbs jāievieto saldētavā un pēc tam ar suku jānotīra šokolāde pirms mazgāšanas. Ja traips nav pārāk liels, pirms mazgāšanas ir pietiekami nokasīt šokolādes atlikumu no auduma virsmas.
Kafijas traips nekavējoties ir jāskalo aukstajā ūdenī un pēc tam jāmazgā atbilstoši norādēm.
Ja, atnākot mājās no svinībām, atklājāt, ka uz apģērba ir sviedru un dezodoranta traipi, ieziepējiet sasmērēto vietu un pēc tam mazgājiet atbilstoši norādēm uz etiķetes.
Electrolux novēl priecīgus un tikai patīkamiem pārsteigumiem pilnus svētkus!
Tweet |
|
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.