Melleņu parfē ar baltās šokolādes medus mērci un kukurūzas drupačām (2 personām)

Nepieciešams:
- Saldētas mellenes 100 grami,
- Saldais krējums 100 grami,
- Cukurs 40 grami,
- Svaigais siers 100 grami,
- Laims ½,
- Rozmarīns – neliels zariņš,
- Olas 2 gab.

Baltās šokolādes medus mērce:
- Saldais krējums 100 grami,
- Baltā šokolāde 50 grami,
- Medus 1 ēdamkarote

Drupačas:
- Kellogs pārslas 30 grami,
- Mandeles 10 grami,
- Sviests 5 grami,
- Medus 10 grami

Dekoram:
- Krūma mellenes,
- Piparmētra

Pagatavošana:

- Mellenes ar cukuru un rozmarīnu uzvāra, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens un atļauj atdzist.
- Saldo krējumu saputo kopā ar svaigo sieru.
- Olas atdala, baltumu saputo stingrās putās, dzeltenumu saputo.
- Kad mellenes ar cukuru ir atdzisušas no tām izņem ārā rozmarīna zariņu un – pievieno saputotajam saldajam krējumam ar sieru un rūpīgi samaisa, pievieno olu dzeltenumus un samaisa.
- Beigās pievieno saputotus olu baltumus un iemaisa.
- Traukā ieklāj pārtikas plēvi un ielej gatavo masu.
- Liek saldētavā uz pāris stundām.

Mērce:
- Saldo krējumu uzvāra, pievieno balto šokolādi un medu, rūpīgi samaisa un ļauj atdzist.

Drupačas:
- Kellogs pārslas un mandeles (bez mizas) sablenderē pulverī, pievieno medu un sviestu, pēc tam samaisa.
- Uz pannas uzklāj pergamenta papīru, uzber gatavo masu, ko liek cepeškrāsnī nedaudz apbrūnināties 180°C, 5 minūtes.
- Pasniedz, pārlej ar baltās šokolādes mērci, pārber ar drupačām un dekorē ar krūma mellenēm un piparmētru lapiņām.

 

 

Autors “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment