Mandeļu un topinambūru biezeņzupa (2 porcijas)

Nepieciešams:

  • Ziedkāposts – ½ gab.
  • Topinambūrs – 500 g
  • Puravs – 1 gab.
  • Grauzdētas mandeles – 1 sauja
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Svaigais čili – aptuveni 1cm
  • Sīpols – 1 gab.
  • Olīveļļa – 2 ēdamk.
  • Dārzeņu buljons vai ūdens – 1 l
  • Citrons – 1gab.
  • Timiāns – 2 zariņi
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošanas laiks: 50 min

Pagatavošana:

  1. Bļodā lej ūdeni vai buljonu, pievieno izspiestu sulu no ½ citrona
  2. Notīri un sagriez gabaliņos topinambūru. Lai tas neiekrāsotos tumšs, liec to citronūdenī vai buljonā
  3. Sagriez sīpolu, ķiploku, čili, ziedkāpostus un purava gaišāko daļu. Liec katlā un apcep olīveļļā zeltainus
  4. Izņem no citronūdens topinambūrus, pievieno tos garšaugiem, sautē pāris minūtes
  5. Pievieno citronūdeni vai buljonu. Kad tas sāk vārīties, samazini temperatūru un vāri vēl 20 – 25 minūtes
  6. Kad saknes izvārījušās, padzesē zupu 5 minūtes, pievieno timiāna lapiņas, sāli un piparus – sablenderē biezeņzupā
  7. Sasildi zupu vēlreiz, pasniedz ar grauzdētām mandelēm, svaigām timiāna lapiņām, pārlej ar sulu no ½ citrona

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment