Kišs jeb sāļais pīrāgs ar ķirbi un bekonu (6 porcijas)
Tweet |
|
Nepieciešams:
Mīklas pamatnei:
Pildījumam:
Pagatavošana:
• Miltus sajauc ar cukuru un sāli
• Pievieno mīkstu sviestu un veido mīklas drupačas
• Tad pielej aukstu ūdeni. Visu samīci viendabīgā masā. Ja nepieciešams pievieno vēl mazliet ūdens
• Iegūto mīklu atdzesē, izrullē un klāj cepamformā (ø 23 cm). Cep 180°C aptuveni 15 minūtes
• Sagatavo pildījumu. Apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs
• Sagriez to un kopā ar ķirbja kubiņiem, ķiploka gabaliņiem un rozmarīna lapiņām liec gatavajā kiša pamatnē
• Pagatavo olu krēmu. – Sakul olas, pievieno pienu, krējumu, piparus, sāli un muskatriekstu
• Visu samaisi un pārlej kiša pildījumam. Virsū liec sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 40 minūtes
• Pirms pasniegšanas sagriez trijstūrveida šķēlītēs
Aikāgaršo padoms:
Izmēģini pagatavot kišu, kas pildīts ar dažādiem dārzeņiem, zivi vai vistas fileju.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Tweet |
|
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.