Izstādē “Riga Food” noskaidros 2011. gada Latvijas labāko pavāru
Tweet |
|
Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2011” 9. septembrī notiks konkurss “Latvijas 2011. gada pavārs”, ko rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.
Konkursu rīkojam jau septīto gadu un tas ļāvis mums atrast izcilus pavārus – Raimondu Zommeru, Vasiliju Strelkovu, Jāni Sproģi, Terēzi Kondrati un citus, kas tagad ir labi pazīstami gan pašu mājās, gan Latvijas godu veiksmīgi aizstāvējuši starptautiskos konkursos, stāsta konkursa rīkotāju – “Pavāru klubs” – pārstāve Dana Gritāne.
Lai pieteiktos konkursam “Latvijas 2011. gada pavārs”, dalībniekiem līdz 1. augustam jāiesniedz mājas darbs – recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no svaigas reņģes filejas un āboliem. Tāpat jāiesūta recepte pamatēdienam, kas gatavots no truša, izmantojot arī topinambūru un spinātus.
Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veiks Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmos mājas darbus. Sacensību finālisti tiksies 9. septembrī izstādes “Riga Food 2011” laikā, lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. Kvalificēti ārvalstu pavāri un šefpavāri vērtēs ēdiena noformējumu (kompozicionālo krāsu un formu vienotību), garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Pavāru konkursa uzvarētājs saņems arī naudas balvu – Ls 500.
2010. gadā Latvijas gada pavāra titulu ieguva restorāna «Kaļķu vārti» pavārs Viesturs Lasmanis, savukārt 2009. gadā – Terēze Kondrate no viesnīcas “MaMa” restorāna.
Konkursa nolikumi un pieteikuma anketa atrodama biedrības “Pavāru klubs” mājas lapā www.chef.lv un izstādes “Riga Food” mājas lapā www.rigafood.lv
Tweet |
|
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.