Fenheļa biezeņzupa (4 porcijas)

Nepieciešams:

  • Fenhelis – ½ gab.
  • Topinambūrs – 1 kg
  • Puravs – 1 gab.
  • Spināti – 3 saujas
  • Ķiploks – 3 daivas
  • Rozmarīns – 1 ēdamk.
  • Citrons – 1 gab.
  • Olīveļļa – 2 ēdamk.
  • Dārzeņu buljons vai ūdens – 1½ l
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošanas laiks: 1 h

Pagatavošana:

  1. Bļodā lej ūdeni vai buljonu, izspied no citrona sulu un pievieno šķidrumam
  2. Nomizo topinambūrus, sagriez gabaliņos un liec sagatavotajā citronūdenī vai buljonā ar citronu, lai tie neiekrāsotos tumši (topinambūru vietā vari izmantot kartupeļus vai ziedkāpostus)
  3. Notīri un sagriez puravu, fenheli un ķiploka daiviņas
  4. Topinambūru izņem no citronūdens
  5. Katlā ielej olīveļļu, tajā liec topinambūru, pievieno puravus, ķiplokus, fenheli un apcep olīveļļā 3 – 5 minūtes
  6. Pievieno citronūdeni vai buljonu, kā arī rozmarīnu un vāri vismaz 30 minūtes
  7. Ļauj zupai 5 minūtes atdzist, pievieno svaigos spinātus un sablenderē
  8. Kad zupa sablenderēta, uzkarsē to no jauna, pievieno sāli un piparus

 

 

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment