Nepieciešams:
- Citrusaugļi – 6 gab. (piemēram, apelsīni, greipfrūti, klementīni, laimi)
- Zaļās pistācijas – 100 g
- Dzeltenās rozīnes– 100 g
- Aragulas (rukolas) kreses – 2 saujas
- Svaigas piparmētras – 1 sauja
Mērcei:
- Jogurts bez piedevām – 4 ēdamk.
- Medus vai kļavu lapu sīrups – 1 ēdamk.
- Svaigs čili – naža gals
- Ķiploks – 1 daiviņa
Pagatavošanas laiks: 10 min
Pagatavošana:
- Citrusaugļus noskalo un nomizo, sagriez plānās šķēlītēs un kārto uz šķīvjiem.
- Siltā ūdenī uzbriedini rozīnes un pārkaisi tās citrusaugļiem.
- Sasmalcini piparmētras un pistācijas – pārkaisi salātiem.
Mērce:
- Smalki sagriez čili, sajauc ar medu un jogurtu.
- Salātus pārlej ar mērci, pievieno aragulas kreses.
Aikāgaršo padoms!
Salātus var pasniegt arī pie saldajiem ēdieniem, piemēram, šokolādes musa vai biezpiena krēma. Tad jogurta mērcē čili un ķiploku aizvieto ar 1 tējkaroti kanēļa. Saldajiem ēdieniem izmanto pēc garšas maigākas kreses vai nepievieno tās vispār.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.