Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska padomi Ziemassvētku maltītei
Tweet |
|
Ziemassvētki tradicionāli asociējas ar gardu maltīti ģimenes lokā, kad galdā tiek celti dažādi kārumi. Lai palīdzētu sagatavoties svētiem un dotu iedvesmu jaunām un netradicionālām receptēm, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojis padomus gardām Ziemassvētku pusdienām.
„Ziemassvētkiem gatavojos jau laikus – pārdomāju katru recepti, lai maltīte būtu īpaša un ar savu svētku garšu un smaržu atšķirtos no ierastās. Kā interesantu alternatīvu ierastajiem pelēkajiem zirņiem, acinu Ziemassvētku galdu papildināt ar zirņu salātiem vai zirņu pikām,” saka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
Zirņu salāti
(4 porcijas)
Nepieciešams:
Mērcei:
Pagatavošanas laiks: 20 min
1.Novāri zirņus
2.Papriku, sīpolus, gurķi un kūpināto gaļu sagriez zirņu lieluma kubiciņos, sajauc un pievieno atdzesētus zirņus
Pagatavo mērci:
Sagriez lokus, sajauc ar skābo krējumu un mārrutkiem
Pēc garšas pievieno sāli un piparus
3.Salātus pārlej ar mērci
Zirņu pikas
(2 personām)
Nepieciešams:
Pagatavošanas laiks: 1,5 h
1.Nomizo kartupeļus
2.Novāri kartupeļus kopā ar zirņiem, atdzesē un samal gaļas mašīnā
3.Sagriez mazos kubiņos bekonu un sīpolu, apcep
4.Kad sīpols un bekons kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sviestu un sāli
5.Sajauc visas sastāvdaļas un veido no zirņu masas veido nelielas bumbiņas – pikas
Aikāgaršo padoms:
Zirņu pikas lieliski garšos kopā ar skābpiena produktiem: kefīru, paniņām, krējumu vai jogurtu.
Pelēko zirņu zupa
(4 porcijas)
Nepieciešams:
Pagatavošanas laiks: 1,5 – 2 h
1.Sagriez sīpolus, ķiplokus un burkānus kubiņos, apcep sviestā
2.Ribiņas sadali pa vienai un pievieno dārzeņiem, sautē 3 minūtes
3.Pielej dārzeņiem un gaļai ūdeni, sāc vārīt zupu
4.Pievieno pelēkos zirņus un vāri līdz zirņi kļūst mīksti
5.Pieliec lauru lapu un miežu putraimus un vāri vēl 10 minūtas
6.Ja nepieciešams, pieber sāli un piparus
7.Asumiņam var pievienot arī čili pulveri
8.Pasniedz siltu ar vai bez krējuma un zaļumiem
Pelēko zirņu sviests
(4 porcijas)
Nepieciešams:
Pagatavošanas laiks: 15 min
1.Izkausē sviestu un lej blendera krūzē
2.Pievieno vārītus pelēkos zirņus, kā arī ķiploku, čili, baziliku un etiķi
3.Samal viendabīgā masā, pieliec sāli un piparus
Lielisks sviests, ko smērēt uz grauzdētas maizes, Aikāgaršo!
Tweet |
|
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.