Agnese Zeltiņa dievina gaļu un nespēj atturēties no nēģiem un pastētes
Tweet |
|
Aktrise Agnese Zeltiņa Slow Food zemnieku tirdziņā pie i/c „Sky&More” sevi iepriecināja ar „Jaunkalēju” rupjmaizi, kas vēl esot bijusi pavisam silta. Viņa iegādājusies sviestu, žāvētu, liesu cūkgaļu bez sāls un putraimdesu, kura vislabāk garšojot ar brūkleņu ievārījumu: „Es dievinu gaļu, es to varu ēst reti, apmēram reizi nedēļā, bet tai noteikti jābūt liesai un kvalitatīvai. Cenšos neēst cūkgaļu, bet šodien nevarēju atturēties no žāvētās cūkgaļas – tā bija tik garšīga! Es pilnīgi saprotu un atbalstu veģetāriešus, bet mēs dzīvojam tādos platuma grādos, kur gaļa ziemā, manuprāt, ir ļoti nepieciešama. Es neuzdrošinātos savus bērnus uzaudzināt bez gaļas, it sevišķi liegt to dēlam.”
Agnesei ļoti garšo medījumu gaļa, jo tā ir liesa, un viņa ir pārliecināta, ka meža dzīvniekus neviens ar hormoniem nav barojis: „Es esmu ļoti pret E vielām un mākslīgajiem uzlabotājiem, cenšos pēc iespējas izvairīties no šādiem produktiem. Piemēram, palasot, kas ir cīsiņu sastāvā, tiešām pārņem šausmas.”
Agnese lauku labumu tirdziņus apmeklē, lai palutinātu sevi ar kādiem īpašiem gardumiem, ko ikdienā nav iespējams iegādāties lielveikalos: „Šodien cēli ignorēju kārdinošās plātsmaizītes, bet nevarēju paiet garām nēģiem, kas man ir absolūta vājība. Tāpat arī pastēte. Vēl nopirku veselības salātus ar zaļo un sarkano papriku, kāpostiem un svaigu ķirbi, kā arī nogaršošu sieru ar linsēklām.”
Agnese atzīst, ka tirgus apmeklējums vienmēr paņem daudz laika, lai visu apskatītu, pagaršotu un aprunātos ar tirgotājiem. Viņa arī novērojusi, ka vairākas lietas tirgū mēdz būt dārgākas nekā lielveikalos, taču zemnieku produktiem ir pavisam cita garša, tādēļ tie parasti tiek notiesāti ļoti ātri. Arī laikā, kuru Agnese pavadīja ASV, viņa labprāt apmeklēja zaļos tirdziņus, kas tur gan esot krietni dārgāki.
Aktrises lielākais atklājums Slow Food tirdziņā bija ābolu milti, kurus iegūst, žāvējot un samaļot ābolus, tos var pievienot pie „Biolakto” jogurta, un milti darbojas kā šķiedrvielas un dod saldumu.
Tweet |
|
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.