Ābolu mērce 5 vai 6 personām

Nepieciešams:

  • 6-8 āboli,
  • 100g cukura,
  • 1 maza glāzīte vīna,
  • 3 olu dzeltenumi.

Pagatavošana:

6-8 nenomizotus ābolus sagriež gabalos, lielums pēc patikas, uzliek ar 0.3l ūdens un vāra, līdz āboli pilnīgi sašķīst, berž caur sietiņu, pieber klāt 100g cukura, pataisa masu šķidrāku ar 0.3l ūdens, sajauc krietni ar 3 sakultiem olu dzeltenumiem (var arī iztikt bez tiem) un 1 mazu glāzīti vīna un pasniedz mērci karstu vai aukstu pie saldiem pudiņiem vai pankūkām.

TAGS: , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment