Ābolu – karameļu dzēriens ar kanēli 4 personām

Nepieciešams:

  • Āboli – 1 kg
  • Ūdens – 1 l
  • Cukurs – 130 g
  • Kanēļa standziņas – 2 gab.
  • Laims – 2 gab.

Pagatavošanas laiks 35 min

Pagatavošana:
1. Noskalo ābolus un no 700 g izspied sulu. Pārējos ābolus attīri, izņem serdes, un sagriez nelielos gabalos ar visu mizu.
2. Liec sagrieztos ābolus ūdenī, kam pievienota laima sula.
3. Aptuveni 2,5 l katliņā ber cukuru un uz lēnas uguns izkausē to. Cukuru nepiededzini, jo tad dzēriens būs rūgts.
4. Kad cukurs izkausēts, lej klāt ūdeni ar ābolu šķēlītēm un pievieno kanēļa standziņas. Karsē līdz āboli ir mīksti un virtuve smaržo pēc kanēļa un karameles.
5. Pielej ābola sulu un uzkarsē.
6. Izkās dzērienu caur marli un pasniedz siltu.

Atceries!
Lai dzēriens būtu dzidrs, to nedrīkst vārīt – tas ir jātvaicē uz lēnas uguns.

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment