Kakao biskvīta torte (12 porcijas)

Nepieciešams:

Biskvītam

  • Kviešu milti – 8 ēdamk.,
  • Olas – 6 gab.,
  • Piens – 200 ml,
  • Brūnais cukurs – 180 g,
  • Soda – 1 tējk.,
  • Kakao – 5 ēdamk.,

Biskvīta mitrināšanai

  • Medus – 500 ml,
  • Ūdens – 1 glāze,
  • Laims – 1 gab.,

Pildījumam

  • Salds krējums – 500 ml,
  • Cukurs – 100 g,
  • Svaigas vai saldētas ogas – 300 g

Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Pagatavošana:

1. Olas, cukuru un kakao sakul biezā masā, pievieno siltu pienu, miltus un sodu, visu kārtīgi samaisi
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, iegūto masu lej ietaukotā kūkas formā un cep apmēram 1 stundu
3. Atdzesē biskvītu un izņem no formas, nogriez biskvītam nedaudz no virspuses un sadrupini vai samal to drumstalās, bet atlikušo biskvīta daļu pārgriez uz pusēm
4. Sajauc medu ar laima sulu un pievieno siltu ūdeni. Abas biskvīta puses kārtīgi aplej ar medusūdeni
5. Sagatavo krēmu – sakul saldo krējumu ar cukuru
6. Liec kopā tortes kārtas – starp biskvīta plāksnēm iesmērē apmēram 1/3 krēma un pievieno arī ogas
7. Atlikušo krēmu liec tortei pa virsu, iesmērē arī tortes sānus, apber ar drumstalām
8. Pirms pasniegšanas ļauj tortei pastāvēt un „savilkties”

Aikāgaršo padoms!
Cepot iedur biskvītā ar kociņu un pārbaudi tā gatavību – ja pie kociņa ir pielipusi mīkla, biskvīts vēl ir jācep.

 

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment