Kūka ar ogām (6 porcijas)

Nepieciešams:

Pamatnei

  • Žāvētas aprikozes – 120 g,
  • Žāvētas dzērvenes – 120 g,
  • Lazdu rieksti – 200 g,
  • Kūkas forma – diametrs 19 cm,

Krēmam

  • Olas – 2 gab.,
  • Brūnais cukurs – 130 g,
  • Apelsīns – 1 gab.,
  • Želatīns – 8 g,
  • Filadelfijas siers – 400 g,

Dekoram

  • Svaigas vai saldētas ogas – 300 g

Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Pagatavošana:

1. Samal riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veido pamatni;
2. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakul stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kul līdz izveidojas bieza, krēmīga masa;
3. Izspied apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaidi, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakul;
4. Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus
5. Krēma masu lej formā un liec ledusskapī vismaz uz 1 līdz 1,5 stundu, lai sastingst
6. Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām

Aikāgaršo padoms!
Ja nav pieejams gana jaudīgs blenderis, riekstus ieber dvielī un sasmalcini sitot ar smagāku priekšmetu, bet žāvētos augļus sakapā ar nazi

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment