Ar nazi sadaliet ziepju masu mazākos gabaliņos- lai tā ātrāk kustu;
Izkausējiet ziepju masu ūdens peldē. To var kausēt arī mikroviļņu krāsni, tomēr uzmanieties, lai ziepju masa nepārkarstu un nesāktu vārīties- tas veidos burbulīšus ziepēs;
Izkausētai ziepju masai pievienojiet krāsvielas un citas piedevas pēc Jūsu izvēles- eļļas, kakao vai šī sviestu;
Kad ziepju masa atdzisusi līdz 40-45 grādiem pēc Celsija- pievienojiet ēteriskās eļļas;
Ja vēlaties- pievienojiet masai kādas ziedlapiņas (kliņģerīšu, kumelīšu, rožu, lavandas u.tml.), sēkliņas (magoņu u.c.) un citas piedevas;
Viegli samaisiet ziepju masu. Pārāk strauja un enerģiska maisīšana var veidot burbuļus ziepēs;
Salejiet gatavo ziepju masu formās- tukšos pārtikas iepakojumos, kastītēs vai jebkurās citās formiņās pēc Jūsu izvēles. Apsmidziniet ziepes ar alkoholu (spirtu vai šņabi) lai novērstu burbulīšu un līdz ar to- nelīdzenas virsmas veidošanos;
Ļaujiet ziepēm sastingt apmēram 3-4 stundas, izņemiet no formas un/vai sagrieziet gabaliņos;
Ja plānojat ziepes dāvināt vai uzglabāt ilgāku laiku- iepakojiet tās, lai novērstu gaisa mitruma iedarbību (ziepes, pateicoties augstajam glicerīna saturam, var sākt „svīst”- izdalīt mitrumu- pilieniņus uz ziepēm).
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.