Pica (4 porcijas)
Tweet |
|
Nepieciešams:
Mīklai
Pagatavošana laiks: 2h
Pagatavošana:
• Sajauc raugu ar cukuru un pievieno siltu ūdeni, samaisi un pagaidi aptuveni 5 minūtes līdz raugs uzbriest un maisījumā parādās burbulīši.
• Kad raugs ir uzbriedis, pievieno ieraugam olīveļļu, miltus, sāli un samaisi
• Uzkaisi nedaudz miltus uz galda un turpini mīcīt mīklu uz tā.
• Mīklai jābūt gludai un elastīgai. Ja tā vēl ir lipīga, pievieno miltus, bet ja nedaudz sausa – siltu ūdeni.
• Kad mīklas mīcīšana pabeigta, liec to atpakaļ bļodā vai atstāj apklātu ar dvieli un ļauj uzrūgt. Mīklas rūgs pusotru vai divas stundas.
Pildījumam
Pagatavošana:
• Izrullē mīklu pēc iespējas plānāku. Sakarsē cepeškrāsni līdz 260 – 280 oC
• Picas pamatnei uzsmērē pirktu vai paša gatavoto tomātu mērci
• Pārlej ar olīveļļu, virsū liec Mocarella siera gabaliņus
• Sagatavoto picas pamatni liec cepeškrāsnī un cep 15 minūtes
• Pasniedz ar sakapātu, svaigu baziliku un kārtīgu sauju rukolas
Aikāgaršo Padoms!
Picas pildījumam droši eksperimentē ar dažādām garšām. Gaļas cienītājiem kopējo garšas buķeti papildinās vītināts šķiņķis. Tāpat centies nepārspīlēt ar sieru – pārāk liels siera daudzums neļaus picas pamatnei kļūt kraukšķīgai.
Pievērs uzmanību!
Ja ieraugā neparādās burbulīši, tas nozīmē, ka ieraugs nav aktīvs. Iespējams ir izmantots pārāk vēss ūdens. Šajā gadījumā ieraugu vajadzēs gatavot no jauna!
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Tweet |
|
0 Komentāri
You can be the first one to leave a comment.