Salāti ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi (2 porcijas)

Nepieciešams:

  • Bistro salāti Rimi – 150 g,
  • Siers Halloumi – 250 g,
  • Selection by Rimi olīveļļa ar baziliku – 3 ēdamk.,
  • Šalotes sīpols – 1 gab.,
  • Citrons – 1 gab.

Melno olīvu tapenādei:

  • Rimi melnās olīvas bez kauliņiem – 100 g,
  • Sālīta anšovu fileja – 2 gab.,
  • Selection by Rimi olīveļļa ar baziliku – 2 ēdamk.,
  • Ķiploki – 2 daivas,
  • Citrons – 1 gab.,
  • Svaigi čili – 1/5 gab.,
  • Svaigs baziliks – 1 sauja

Pagatavošana:

Pagatavošanas laiks: 20 min

1. Gatavo tapenādi: smalki sakapā olīvas, ķiploku, baziliku un anšovu filejas
2. Pievieno aptuveni 2 ēdamkarotes olīveļļas, miziņu no pus citrona un visu šī augļa sulu
3. Gatavo salātus: Smalki sagriez šalotes sīpolu un liec bļodā, klāt pievieno 1 citrona sulu un 3 ēdamkarotes olīveļļas
4. Sakarsē grila vai parasto pannu. Sieru Halloumi ierīvē ar pāris pilēm eļļas un apcep no abām pusēm tā, lai tas sasiltu arī iekšpusē
5. Uz šķīvja liec salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi

Ideja!
Bistro salātu maisījums ļoti labi garšo kopā ar vistas gaļu vai laša fileju.

 

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment