Griķu zupa ar garnelēm un bazilika pesto (4 personām)

Nepieciešams:

  • Burkāni 100 gr.,
  • Sīpoli 100 gr.,
  • Cukīni 200 gr.,
  • Ķirbis 300 gr.,
  • Garneles tīrītas 200 gr.,
  • Dilles 20 gr.,
  • Bazilika pesto 50 gr.,
  • Griķi 150 gr.,
  • Ūdens,
  • Ķiploki 1 galviņa,
  • Sāls,
  • Pipari.

Pagatavošana:

Burkānus, cukīni un ķirbi sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas zeltaini brūnus. Pēc tam pievieno sasmalcinātu ķiploku un nedaudz apcep. Katlā uzvāra ūdeni un pievieno saceptos dārzeņus un griķus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Vāra, kamēr griķi ir mīksti. Kad zupa ir gatava, to salej šķīvjos pa porcijām, virsū liek garneles un pārsmidzina ar bazilika pesto.

 

 

Autors “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment