Ķirbju kanēļa pankūkas (4 porcijas)

Nepieciešams:

  • Riekstu ķirbis – 500 g,
  • Olas – 2 gab.,
  • Milti – 2 līdz 3 ēdamk.,
  • Cukurs – 1 ēdamk.,
  • Malts kanēlis – 1 ēdamk.,
  • Apelsīni – 1 līdz 2 gab.,
  • Sāls – 1 šķipsniņa,
  • Eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

• Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēs

• Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas

mīkstas

• Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls

• Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un

pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens

vai apelsīna sulas

• Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini

brūnas

 

Aikāgaršo padoms:

Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment