Zemesriekstu jogurta krēms ar svaigām ogām (4 porcijas)

Nepieciešams:

  • Svaigas zemenes – 200 g
  • Svaigas avenes – 200 g
  • Bezpiedevu jogurts – 400 g
  • Zemesriekstu sviests – 1 ½ ēdamk.
  • Medus vai cukurs – 4-6 ēdamk.
  • Citrons vai laims – ½ gab.
  • Četru graudu pārslas – 4 ēdamk.

Gatavošanas laiks: 10-15 min.
Pagatavošana:

  1. Izspied sulu no 1/2 laima vai citrona
  2. Sajauc jogurtu ar zemesriekstu sviestu, ogām un citrona sulu. Daļu ogu atstāj dekorēšanai.
  3. Pievieno 2-3 ēdamk. medus vai cukura un samaisi.
  4. Pannā sakarsē atlikušās 2 ēdamk. medus vai cukura. Kad tas izkusis, pievieno četru graudu pārslas un maisot turpini karsēt dažas minūtes, līdz pārslas karamelizējušās.
  5. Atstāj atdzesēties.
  6. Kārto krēmu trauciņos, dekorē ar svaigām ogām un pārkaisi ar karamelizētajām pārslām.

Aikāgaršo padoms!
Zemeņu un aveņu vietā vari izmantot arī citas ogas un augļus – mellenes, jāņogas, zilenes un citas.

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment