Tējas vafeļu torte (5 porcijas)

Nepieciešams:

Vafelēm:

  • Tēja pēc izvēles – 150 ml
  • Ola – 1 gab.
  • Sviests – 80 g
  • Milti – 185 g
  • Cukurs – 2 ēdamk.
  • Cepamais pulveris – 1 šķipsniņa

Krēmam:

  • Ola – 1 gab.
  • Svaigais krēmsiers – 350 g
  • Pūdercukurs ar vaniļu – 3 ēdamk.
  • Sāls – šķipsniņa

Pildījumam:

  • Svaigas zemenes – 500 g
  • Kazenes – 100 g
  • Svaiga piparmētra – 1 sauja

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Pagatavošana:

  1. Pagatavo tēju, pievieno tai cukuru, ļauj atdzist.
  2. Viegli sakul olu, pievieno kausētu sviestu un tēju.
  3. Pievieno miltus un cepamo pulveri.
  4. Sakarsē vafeļu pannu un cep.

Pagatavo krēmu:

  • Atdali olas baltumu no dzeltenuma un sakuļ: olas baltumu ar šķipsniņu sāls, bet dzeltenumu ar pūdercukuru.
  • Dzeltenumā iecilā krēmsieru, sajauc, pievieno baltumu.
  • Uz vafeles klāj krēmu, pievieno zemenes ar piparmētrām.
  • Atkārto līdz vafeļu plāksnes ir beigušās.
  1. Sagriez piparmētras un zemenes, taču daļu atstāj veselas, dekoram.
  2. Kārto kūku:
  1. Bagātīgi pārber ar zemenēm(vari izmantot arī kazenes vai citas ogas) un rotā ar piparmētras lapiņām.
  2. Kūku liec ledusskapī vismaz uz 1–2 stundām.

Atceries!

Izmantojot zaļo tēju, vajadzēs vairāk cukura. Pirms pievieno, pagaršo tēju, vai tā nav par sīvu.

 

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment