Mango salāti ar vēžu astītēm 2 personām

Nepieciešams:

  • Viegli sālītas vēžu astītes – 160 g
  • Jauktie lapu salāti – 80 g
  • Nogatavināts mango – 1 gab.
  • Pekanrieksti – 2 saujas
  • Žāvētas dzērvenes – 1 sauja
  • Granātābols – 1/2 gab.

Salātu dressings:

  • Laims – 1 gab.
  • Olīveļļa – 2 ēdamk.

Dzērveņu mērce:

  • Svaigas dzērvenes – 100 g
  • Melnais balzamiko – 2 ēdamk.
  • Medus – 1 ēdamk.
  • Timiāns – 1 zariņš
  • Ūdens – 50 ml

Pagatavošanas laiks: 30 min

Dzērveņu mērce:
1. Ūdenī liec vārīties dzērvenes un timiānu.
2. Pēc 5 minūtēm pievieno balzamiko etiķi.
3. Vāri aptuveni vēl 5 minūtes, pievieno medu.
4. Mērci izspied caur sietu un atdzesē.
Salāti:
5. Salātlapas noskalo un kārtīgi nosusini.
6. Salātu dressingam sajauc olīveļļu ar laima sulu.
7. Notīri un sagriez mango.
8. Jauc salātus: traukā liec mango, žāvētas dzērvenes un granātābola sēklas.
9. Pievieno salātu lapas, kuras sajauktas ar dressingu.
10. Pekanriekstus pievieno dzērveņu mērcei un pārlej salātiem.
11. Visbeidzot pievieno viegli sālītas vēžu astītes.

Atceries!
Salāti obligāti ir jānosusina, citādi salātu dressings notecēs šķīvja apakšā un “nepielips” salātiem.

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment