Pildīts vistas cepetis ar āboliem, 4 porcijas

Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska Mārtiņdienas recepte.

Sastāvdaļas:

  • Vista – 1gab
  • Ķiploks – 3 daiviņas
  • Čili pulveris – 2 tējkarotes
  • Sviests – 1 ēd.k.
  • Āboli – 3 gab
  • Rozīnes – 1 sauja
  • Medus – 1-2 ēdamk.
  • Rozmarīns – 2 zari
  • Sāls/pipari – pēc garšas

Piedevas:

  • Pastinaks – 2 gab
  • Kālis – 2 gab
  • Rācenis – 1 gab
  • Burkāns – 3 gab
  • Ķiploks – 2 gab
  • Rozmarīns – 1 zars
  • Sviests – 1-2 ēdamk.
  • Sāls/pipari – pēc garšas

Pagatavošanas laiks: 2,5 stundas

Pagatavošana:
Nomizo ābolus, attīri no sēkliņām, sagriez gabalos
Sajauc ābolus ar rozīnēm un medu. Klāt pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu sasmalcināta rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka.
Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcini, sajauc kopā ar čili, izkausētu sviestu un apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.
Pildi vistu ar āboliem, aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un liec pildīto vistu cepties aptuveni 1,5 – 2 h.

Atceries! Cepeti vari cept arī folijā, folija plēvē vai čuguna katliņā ar vāku. Tad viss šķidrums paliks traukā un cepetis būs sulīgāks.

Piedevas – krāsnī ceptas saknes
Notīri saknes un sagriez vienāda lieluma gabalos.
Ķiploku attīri tikai no ārējās mizas un liec veselu klāt dārzeņiem – tā tas saglabās visas garšas.
Sajauc dārzeņus ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un sviestu.
Tāpat kā cepeti, saknes un ķiploku cep noslēgtā traukā, folijā vai folija plēvē.
Kad cepetis gandrīz gatavs, liec krāsnī dārzeņus.

Atceries! Šādā veidā vari pildīt arī zoss vai gaiļa cepeti.

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment