Sēņu plācenīši

Nepieciešams:

  • 600 g varītu vai sālītu sēņu
  • 100 g baltmaizes
  • ½ glāzes piena
  • 1 liels sīpols
  • 40 g sviesta vai margarīna
  • 2 olas
  • sāls
  • pipari
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 60 g tauku cepšanai

Pagatavošana:

Sēnes samaļ gaļas mašīnā kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno sīki sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus, sakultas olas, sāli, piparus un samaisa. No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukus un cep no abām pusēm brūnus.

Apceptos plācenīšus var vēl likt dziļākā pannā, pārliet krējumu un 5-6 minūtes izkarsēt cepeškrāsnī.

Sēņu plācenīšus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni un krējuma mērci.

epadomi.lv

TAGS: , , , , , , , , , , ,

0 Komentāri



You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment